Chisinau #unpicdelove

Toamna este unul din anotimpurile mele preferate, asta poate si pentru ca in perioada ei sunt nascuta. Pentru a marca acest minunat sezon am plecat intr-o frumoasa excursie pe meleagurile moldovenesti. Nu de alta ,dar am auzit numai lucruri bune despre Chisinau pornind de la faimoasele placinte, bomboanele Bucuria si evident vinurile delicioase.
Prin urmare, se ia una bucata Ginger, se urca in autocar si se pleaca pe urmele lui Bahus. De ce autocar? Explicatia este una cat se poate de simpla: participantii trebuie sa fie lipsiti de stresul sofatului putand astfel gusta si degusta dupa placerea inimii.

Dupa doar 7 ore petrecute pe drum, ajunsi la destinatie, un pic cheauni de oboseala drumului si cu pofta de mancare, am ajuns la o cafenea cu aer frantuzesc.
De cum am intrat mirosul de Croisant-uri, prajituri si cafea era tot ce aveam nevoie pentru a incepe ziua cu dreptul.
Dupa un asa mic dejun se cerea un somn pe masura, astfel ca dupa ce ne-am cazat,  a inceput relaxarea.
Pe principiul Netxflix & Chill s-a produs inevitabilul shut down. Dupa cateva ore pe taramul viselor, aparent , de la o varsta , ajungi sa te bucuri din ce in ce mai mult de astfel de momente :)) foamea s-a instalat din nou.
Avand cu noi un cunoscator ale melegurilor moldovenesti , am plecat intr-o mica plimbare pentru a ne familiariza cu locurile , ca mai apoi sa ne oprim la Gastrobar, un restaurant absolut dragut.

De cum am intrat privirea mi-a fost acaparata de un perete plin de farfurii pictate, cat p’ aci sa ma apuc sa pictez si eu una, dar foamea era mult prea mare 🙂

Dupa farfurii, a urmat zona de vinuri, unde fiecare sticla frumos asezata astepta sa fie aleasa.
Alegerea a fost una simpla – cateva platouri cu bunatati si bineinteles un pahar de vin de la Timbrus…delicios !
Cum noaptea e lunga, am trecut la urmatoarea locatie pentru a savura cum se cuvine cina.  Our next stop was Propaganda.
Am simtit ca am pasit inapoi in timp datorita elementelor decorative de pe vremea parintilor nostri , chiar a bunicilor , cum ar fi acest simpatic  telefon.
Dupa o prima zi de acomodare, a urmat una de aprofundare.
Ziua a inceput cu o plimbare spre una din cele mai cunoscute crame –  Mimi. Un castel impunator, ce te facea sa stai in pozitia drepti inca de cum ai calcat in curtea lui. Este un loc plin de istorie, ce a suferit numeroase interventii pentru a ajunge un loc atat de cunoscut pentru pasionatii de vinuri.
Dupa un scurt tur, am ajuns la partea cea mai asteptata, degustarea de vinuri.
Tin sa mentionez ca de preferat ar fi sa te iei o gustare inainte, altfel, dupa 2 pahare toate lucrurile devin foarte incantatoare.
Alb, roze si rosu…buchete care mai de care mai complexe si placute au fost aperitvul perfect pentru pranzul ce a urmat.
Piesa de rezistenta  a zilei a fost oprirea urmatoare –  la cramele Etcetera. Un loc cu totul deosebit , ce te trimite cu gandul mai degraba la o vila din zona Italiei, nici de cum a Moldovei.
Pozele vorbesc de la sine! Ce pot adauga este ca am avut noroc de o vreme frumoasa, la superlativ !
Un amanunt interesant mi s -a parut amplasarea unei piste pentru avione de mici dimensiuni pentru clientii cramei.
Placinte, struguri, vin…sunt doar cateva din amintirile ce mi-au ramas in minte atunci cand ma gandesc la Chisinau. Un loc plin de istorie, gusturi interesante si vinuri exceptional asezonate cu un pic de love si voie buna.
Locuri ce merita vizitate si in care cu siguranta voi mai reveni, nu de alta ,dar mai sunt cateva crame ce merita vizitate.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.