Dinner with a view

Hot summer nights call for flavorful and easy to make dinners – alta rima nu am gasit :)) La asta s-a rezumat si cina pe care am savurat-o in weekend, pe terasa unor buni prieteni.

continue reading

 

Pe langa aceasta priveliste ce ne-a insotit pana la aparitia celui mai ravnit invitat, Luna cea plina de mister si energie, am avut parte de o cina cu iz grecesc, numai buna de savurat intre prieteni.

Meniul la care am salivat cateva zile inainte, a fost unul relativ usor de realizat si suportat pentru o seara in plina luna a lui cuptor.

Totul incepe cu un minunat pahar de Prosecco, as you can see in the picture 🙂 si se asteapta frumos, civilizat pana ce legumele unei vegetariene pofticioase se rumenesc pe gratar.

In timp ce hidratarea se realizeaza in mod corespunzator, admirand din cand in cand peisajul si aruncand un ochi peste legumele ce asteapta sa-si gaseasca loc in farfurie, ne lasam purtati in discutii despre vacante si vinuri bune.

Si a inceput degustarea…


Fiind vara, salatele de altadata s-au transformat in felul principal al meniului si cum vremea concediilor a inceput, inca vrei sa-ti pastrezi silueta de plaja. Astfel  salata cu paste este combinatia ideala dintre o mancare satioasa si o salata usoara, de vara.

Pe langa salata se mai adauga o mana de ciuperci, dovlecei si vinete atent pregatite pe gratar si se servesc alaturi de un sos rosu cu mirodenii si branza feta a.k.a Saganaki – termen ce denumeste un aperitiv grecesc ce-si trage numele de la  tigaia in care este preparata si servita (sagani); se fac diverse combinatii cu acelasi nume toate avand ca numitor comun branza, la care se mai adauga legume, creveti, etc.

De fapt si de drept, sosul avea sa insoteasca crevetii din farfuriile prietenilor and not the plant based princess plate.

and voilà 🙂

Stiu ca este luni si gandul inca zboara spre urmatorul weekend but enjoy life and count the memories not the calories ! 🙂

 

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.