Povestea portelanului

 

Pentru ca in ultima perioada am vorbit numai de farfuriile din portelan,  am decis sa povestesc un pic si despre acest minunat material, precum si de unde a inceput toata nebunia 🙂

 

Si povestea incepe asa… a fost odata ca niciodata un material ce l-a inceput era considerat drept “ imitatie a nefritului”. In provincia Jianghsi  au fost găsite rezerve enorme ale “pietrei de porţelan” – roci compuse din cuarţ şi mică. Aceasta masa de portelan era fabricată din prafuri în brichete ale “pietrei de porţelan ” (pe-tun-tse), şi din caolin, care oferea produsului albeaţă. Caolinul era foarte răspândit în această provincie. Mesteri iscusiti pregateau masa timp de zeci de ani, ca aceasta sa capete elasticitate.

continue reading

 

In timpul dinastiei Sung, portelanul chinezesc a atins cel mai înalt nivel de calificare şi perfecţionare. Intr-un singur cuptor puteau sa incapa pana la 25 000 de produse din portelan iar forma acestora era una simpla si calma.

 

Pe de alta parte in perioada dinastiei Ming s-au regasit tehnici din dinastia Sung. Noutatea fiind realizarea desenului cu ajutorul unui relierf fin datorata unei mase lichide de portelan sub smalt.

 

Elegant, pretios si in acelasi timp practic, portelanul este unul din materialele cu care mi-a placut sa ma joc in ultima perioada.

Farfuriile cu mesaje mai mult sau mai putin decente va stau si acum la dispozitie si pot face deliciul cadourilor de sarbatori 🙂

Puteti alege din cele 9 modele disponibile… sunt sigura ca va fi un cadou cu adevart unic 🙂

http://www.colorate.ro/party-plates-2/

 

I-make-love-better-than-i-cook

I make love better than I cook

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.